Köpte kylarvätska och LEGO på nätet

Idag är det löning vilket naturligtvis är månadens bästa dag! Jag har vetat om att att det är dags att byta kylarvätska på min Saab i ungefär en vecka, men har väntat med att åka till macken för att köpa kylarvätska. Det har inte varit akut men idag så svängde jag ändå förbi Shell och köpte en flaska glykol. Imorgon skall jag byta kylarvätskan genom att blanda glykolen med destillerat vatten som jag har hemma sedan tidigare.
Jag kunde ej heller låta bli att köpa lite Lego på nätet nu när man fått ett par slantar i lön. Det blev denna coola Bärgningsbil som jag köpte via Leksaker-på-nätet.com. Du hittar den här

Lego bärgningsbil och verkstad

23. May 2014 by admin
Categories: Lego | Comments Off on Köpte kylarvätska och LEGO på nätet

LEGOS fantastiska historia

1949 var året då LEGO lanserade sina första byggklossar i plast. Man gjorde det dock inte under namnet “LEGO”, utan istället under namnet “Automatic Binding Bricks”. Dessa klossar var tillverkade i cellulosaacetat. De såldes i paket med olika stora klossar i varje. Kunden fick sedan själv bygga ihop det man ville. Vid detta lag så fanns dock ett stort motstånd mot plastleksaker och försäljningen gick faktiskt riktigt trögt under de första åren av LEGOs historia.

1952 så ändrade man namn till LEGO Mursten och i mitten av 50-talet så började man exportera byggklossarna. Sverige var ett av de första länderna man exporterade till och sedan följde de övriga nordiska länderna efter och även Österrike, Västtyskland samt Schweiz.

1955 så utvecklade man sitt koncept genom att lansera färdiga byggsatser inklusive instruktioner för att sätta samman byggsatsen. Man kallade detta “System i leg” och initialt så utgjordes dessa byggsatser av byggnader. Senare lanserade man även kompletterande byggsatser vilket inbegrep trafiksignaler, vägmärken, bilar och motorcyklar vilket gjorde att man kunde bygga upp en egen liten stad. 1958 utvecklade man konceptet ytterligare genom att förbättra klossarna med ihåliga rör på undersidan vilket gör att klossarna håller ihop bättre.

1962 kom det så kallade LEGO-hjulet och Basic-sortimentet lanserades som ersatte “LEGO Mursten-sortimentet”. Nu öppnades nya möjligheter för vad man kunde bygga med LEGO och nu kunde man även komplettera sin LEGO-bil med en eldriven motor.

LEGO-tåget med räls kom 1966 och detta skulle bli en av LEGOs mest framgångsrika produktserier och vidareutvecklade tåg tillverkas än idag.

1968 invigdes temaparken Legoland (om du inte har besökt Legoland så måste du åka dit, det är jättehäftigt!). Nu fanns LEGO så att man kunde bygga en massa olika byggnader som tillsammans kunde bli en hel stad med bland annat uttryckningsfordon, sjukhus, poliser osv. Detta koncept heter idag LEGO City.

Gammalt LEGO-rymdskepp

För de minsta så introducerades LEGO Duplo 1969. Detta ä LEGO fast med större klossar som är enklare att bygga.

Fram till nu hade LEGO gort strålande resultat men under under 1990-talet gjorde LEGO dåliga ekonomiska resultat. Detta bland annat från att företaget hade fått hård konkurrens från dator och tevespel och andra företag som också erbjöd byggsatser.

Genom ett samarbete med företaget Oracle försökte LEGO ta sig in på tv-spelmarknaden men man lyckades inte. Inte förrän man förvärvat rättigheter till exempelvis  Star Wars och Harry Potter har man lyckats på tv-spelsmarknaden. 2014 så intog man även bioduken genom filmen LEGO – the Movie.

22. February 2014 by admin
Categories: Lego | Comments Off on LEGOS fantastiska historia

Upptäck Lego Marvel Super Heroes

Få spel lyckas få full pott i betyg från de luttrade spelrecensenterna. Lego Marvel Super Heroes har dock lyckats med denna bedrift i samband med en recension på Aftonbladet som jag råder dig att läsa om du gillar Lego och tv-spel. Jag har själv inte testat spelet men enligt recensenten så verkar det finnas hur många onusbanor och hur mycket som helst att göra i spelet. Själv gillar jag klassiska spel av typen Super Mario och detta verkar verkar vara ett liknande spel. Så man blir alltjämt sugen på att testa det! Har dock inte Xbox eller PS3 än, så hoppas Lego Marvel Super Heroes även kommer ut till PS4 eftersom jag inom en snar framtid kommer köpa det.

Lego Marvel Super Heroes

05. January 2014 by admin
Categories: Lego | Comments Off on Upptäck Lego Marvel Super Heroes